luni, 15 noiembrie 2010

Tarancuta si campionul

In weekend incercam sa iesim din cartierul nostru "dur et pur" cum ar zice frantuzu' si sa haladuim pe meleaguri mai centrale. Bunaoara am fost zilele trecute in Tineretului, nu atat pentru fitness gratis in aer liber, cat pentru cursele de karting (care sunt pentru Matei precum era guma de mestecat pentru puradeii epocii ceausiste, adica ceva fabulos).
Zi de toamna incredibil de calda, mai putini oameni scuipatori de seminte, multi adulti pe role sau facand jogging, mai multa normalitate si mai multa aplecare catre sport si agrement. Aproape occidental :) N-am putut sa nu simtim un fior amintindu-ne de prima noastra locuinta cu chirie aflata la doi pasi de parc, de aceeasi senzatie de fabulos, de vast, de destrabalare , dupa ce doi ani locuiseram intr-o mansarda de 3m patrati.
Noi - mustind de nostalgie si intrebandu-ne cum au zburat anii , unde sunt pustii de odinioara si cine sunt adultii cu copii de acum -si Matei mustind de nerabdare in asteptarea cursei mult-dorite ; ne-am "batut" si ne-am tavalit pe covorul de frunze aramii, am adunat castane si ne-am jucat de-a prinselea si am facut-o intr-un mod cel putin indecent, violand intimitatea a doi indragostiti pupaciosi nevoie mare. Dar nici ei nu se sinchiseau de noi, tinerete splendida si lipsita de inhibitii si de grija pentru aparente .
Tinuta Mirunei ( rochita cadrilata si basmaluta) a starnit curiozitatea si nedumerirea unui pustiulica care a a venit glont la ea si a intrebat-o :
Tu esti tarancuta, vii de la sat?... si campionul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu