duminică, 14 iulie 2013

E bine in vacanta



A venit vacanta cu trenul din Franta si de doua saptamani ne bucuram cu totii de inceputul unei perioade de  relache: copiii nu mai trebuie treziti dimineata, s-a terminat cu agitatia specifica,  cu dute-vino-ul in toata casa;  trebuia sa fiu intruchiparea eficientei si sa valorific la maximum timpul scurt pe care-l aveam la dispozitie; pregateste-le maimutelor  micul dejun si profita si ia si tu cateva inghitituri, trezeste-ti sotiorul ( daca se poate cu vorbe dulci) si decide-te cu ce haine te imbraci ca vesnic nu-ti pregatesti din ajun, ori te razgandesti si intri in panica si bombani ca nu ai nicio toala ca lumea, ca urmatorul salariu o sa-l spargi pe haine de firma. Pana la urma te imbraci cu ce apuci , ca nu mai e timp de fandoseala,  trebuie treziti puradeii,  in timp ce cafetiera bolboroseste sublim si imbietor, semn ca poti spera sa gasesti un pic de  timp sa sorbi si cateva inghitituri din licoarea magica; inainte sa  te speli pe dinti fugi si mai fa o incercare de a o convinge  sa se dea jos din pat, du-o la baie, imbrac-o ca e moale ca o carpa, nu-i mai place rochita pregatita in ajun si  calca-i o alta care sa se asorteze cu bentita cu Hello Kitty, asta in timp ce ceasul te someaza ca ai depasit cu mult limita admisa pentru a spera sa ajung in timp util  la serviciu si nici macar nu ai pus putin make-up ca sa nu sperii colegii cu mutra de zombie.  Cand speri ca poti pleca in cateva minute auzi glasciorul care te someaza alintat: mami, ai uitat codita! Zi repede ce fel de codita; sta si se gandeste :  sa fie una sau doua codite, simple sau impletite, rasucite sau invartite, in timp ce mie mi se invart si rasucesc in cap ganduri negre de concediere. 
Gata si  cu temele, concursurile, grija pentru ce-i dau de mancare la after-school. Nu-mi mai incap in piele de fericire , ce mai!  Inainte de a-mi trezi consortul, care acum  doarme ca boieru’ pana la 7, am timp sa-mi beau cafeaua pe indelete si chiar sa ma uit in reluare la o emisiune din ziua anterioara, ca doar n-as putea sa plec la serviciu inainte sa aflu ultimele barfe din showbiz.
Asadar,  trai-neneaca!  Nu acelasi lucru se poate spune despre noua noastra bona, ma rog „cu ceru’ si cu pamantu’” , vorba mamei, sa reziste cu stoicism vara asta, ca e la inceput de drum si nu stie ce inseamna sa stai o zi intreaga cu doua maimute nazdravane care, deh, se mai si incaiera, mai zbiara unu’ la altu’...
Sa speram ca vom avea o vara frumoasa si nu foarte fierbinte si ca amicii mei, cainii si ciorile, vor fi mai putin galagiosi, sa ma exprim elegant. Stiu ca problema asta a devenit parca leit-motivul lamentarilor mele si ca sunt obositoare, daca nu exasperanta, dar ma apasa rrrrau si cand ma gandesc la perspectiva de a-mi petrece restul vietii in aceasta minunanta coabitare buna dispozitie care se simte in cele scrise mai sus se cam duce pe apa sambetei.  In 20 ani de-acum incolo (daca mai apuc) poate nu vom mai avea maidanezi si somnul meu va fi dulce si odihnitor ca al unui bebelus. Sau sunt prea optimista? Sau poate voi fi la vreun ospiciu si-atunci chiar nu va mai conta, voi dormi in sfarsit dupa pofta inimii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu