marți, 30 iulie 2013

Curvele lu' Grasu XXL

-Mama, ce este o curva?
Incerc sa trec peste socul intrebarii asteia neasteptate si sa pastrez o mina normala si o minte limpede astfel incat sa pot da un raspuns care sa convina ambelor parti si sa nu perturbe echilibrul emotional al copilului.
Nu reusesc imediat si prefer sa castig timp raspunzand printr-o alta intrebare.
-Unde ai auzit tu cuvantul asta?
-E intr-un cantec care-mi place mult si mie si colegilor mei. ll canta Grasu XXL. Deci, ce este o curva?
- Pai... sa zicem ca este o fata careia-i plac mult banii. Si care nu poate sa iubeasca sincer pe cineva, il iubeste interesat . (nu e cea mai inspirata definitie, dar e prima care mi-a venit in minte).
-Aha....si cade pe ganduri parand ca proceseaza informatia. Am inima cat un purice si sper din tot sufletul sa nu dezvolte subiectul. Din fericire nu o face. Se intoarce la ale lui.

Rasuflu usurata si ma mir si eu  de ce definitie mincinoasa a cuvantului cu pricina am reusit sa gasesc.. Dar ce puteam sa-i spun : Ca e o tipa care face sex pe bani? Dupa ce anul trecut a trebuit sa dau explicatii si pentru cuvantul sex si, la fel, am incercat sa merg pe ideea de diferentiere intre indivizi de sex masculin si feminin, cu toate ca se vedea pe fata lui ca nu l-am convins? Plus ca vede scene deochiate la tot pasul, mie- imposibil sa-l tin deoparte si dealtfel nici nu mi-am propus sa –l inchid intr-un cub de cristal in care nu vada, sa nu auda. Dar nici nu sunt pregatita sa-i spun cum stau treburile, prefer sa fabric niste raspunsuri cat de cat pe langa adevar, fie sa raspund intr-o doara, in speranta ca va afla el si singur cum stau treburile.

Si cum e foarte interesat de muzica generatiei lui (a se citi Connect-R, Smiley, Alex Velea, Antonia, Corina, Cabron &Comp, ca volens-nolens ii stiu si ii ascult si eu), evident ca in clipurile la melodii vede scene care sigur ii rascolesc mintea si probabil ca incepe sa-i rascoleasca si simturile, pubertatea e aproape. Degeaba ne straduim noi sa-i aratam –uneori discret, alteori un pic cam agresiv- ca mai sunt si alte genuri de muzica. Ieri a fost concert Iron Maiden la Bucuresti si metroul era intesat de rockeri, unii chiar pustani. Mi-a fost drag sa-i privesc, emotionati inaintea concertului, cu aerul (si aerele) de rebeli, cu toata recuzita lor de rockeri. Matei al meu nici nu vrea sa auda. Nu zic sa-i placa Hard-rock-ul, dar macar o muzica gen Nirvana, Queen sau Bon Jovi, care place tuturor. M-as multumi si cu un Iris, Holograf, Vama, un Zdob si Zdub, ceva. Macar o muzica latino, un Julio Iglesias. Macar un BUG Mafia. Chiar si Angela Similea. Dar nu, lui tot Grasu XXL ii place. Oftez si zic ca o sa-i vina mintea la cap. E greu sa lupti contra curentului. Eu mi-am facut datoria si am incercat sa-i arat ca mai exista si altfel de muzica.

Bine macar ca nu-i plac manelele. Dar nu e timpul trecut. Locuim, totusi, in Pantelimon.

7 comentarii:

  1. melodiile celor de la BUG Mafia sunt mult mai vulgare

    RăspundețiȘtergere
  2. Bug mafia sunt mult sub grasu xxl ca text si mesaj si au incomparabil mai multe injutaturi. bug fac rap de cartier, ca sa intelegi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bug mafia sunt sub grasu xxl ca text si mesaj? =))))))))))))))))))))))))))))))))))

      esti pe langa rau amice.

      Ștergere
  3. Grasu e mai comercial frate decat B.U.G Mafia... si sa nu uitam ca mafioti sunt tatal lor :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunteti incredibili ba... Care a fost subiectul si unde ati ajuns voi... din nou, la aceeasi problema: cine e mai tare?
    Aici era vorba de altceva, nu de mafia, de grasu, de plm... Nu mai e mult si, ca niste ratati incepeti sa va certati.

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa incerc sa-ti dau vre-o 2 sfaturi, poate nu sunt tocmai cel mai in masura pentru asta tinand cont de faptul ca am numai 24 de ani.
    In primul rand consider ca ai procedat gresit si cand i-ai definit copilului sexul si cand l-ai imbrobodit cu curva. De ce?
    Vrei sau nu sa crezi, nu tu, mama lui, esti cea care iti educa copilul. Puterea ta este limitata, dar ai obligatia sa il inveti ce inseamna limbajul explicit si bunul simt.
    Daca spui ca se apropie de varsta pubertatii inseamna ca in curand v-a afla singur asa cum ai spus si tu si sa vezi atunci tragedie. Poate nu mai trec foarte multi ani si o sa apara si prima tigara din viata lui, sa te bucuri daca n-o fii una cu Marijuana.
    Oferitilor coiilor macar minimul de informatie sincera de care au nevoie (atunci cand pun intrebari de genul asta). Nu ii mai cocolositi, nu mai incercat sa ii imunizati de astfel de chestii, pentru ca la 18 ani cand mintea lui v-a fii inca una cruda o sa considere ca parintii lui sunt niste demodati si niste comunisti si va treziti ca a decis sa mearga la o facultate cat mai departe posibil de casa; asta bineinteles daca nu cumva v-a sta intre timp la Taraf si EtnoTV pana la ore tarzii.


    P.S. Aviz "comentatorilor"
    Nu mai comparati muzica lui Grasu' cu cea a trupei B.U.G., sunt genuri diferite iar cultura voastra muzicala in ceeea ce priveste rapul este 0

    RăspundețiȘtergere
  6. Din cauza asta.. din ce in ce mai multzii copii o iau razna.. din cauza parintziilor care nu sunt in stare sa le dea explicatziile necesare la momentul potrivit.. Nu stiu nu inteleg si nici nu am sa inteleg dc .. niciodata un copil nu primeste un raspuns. concret la intrebariile de genu..: "De unde vin copii.. ce inseamna sex... ce inseamna curva/prostituata ... ce sunt drogurile... etc... cu cat ii explici mai devreme.. sa stie dc sa se fereasca si cu cat esti mai deschis cu copilul.. tau.. cu atat mai bn ptr tn si ptr el.. in primu rand trebuie sa ii fii prieten apoi.. parinte.. fiecare intrebare..p care o are el sa vina sa ti`o spuna tie.. si nu "la un prieten" si atunci stii cum sa itzi feresti copilul..!!

    RăspundețiȘtergere